Проверките и забраните не спират търговците на тютюн без бандерол
Проверките и забраните не спират търговците на тютюн без бандерол / Дарик Враца - архив

19 килограма насипен тютюн без бандерол иззели вчера служителите на реда в хода на проведена специализирана полицейска операция в региона. При проверка в частен дом, обитаван от 29-годишна жена, на ул.”Иглика” във видинския квартал Нов път, униформените открили и иззели 50 плика с общо 18 кг. тютюн. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Към 15.30 часа в местността Церова вода кулски полицаи спрели за проверка лек автомобил „Рено Еспейс” с видинска регистрация и установили, че 44-годишен пътник в колата държи пет плика с общо 1 кг. нарязан тютюн. Нередовната акцизна стока била иззета, по случая в РУ-Кула е заведена преписка. При проверка в частен дом в град Дунавци униформените открили и иззели 140 къса цигари „Монте Carlo”  без бандерол. По случая е заведена преписка.

От началото на 2016 г. до момента, при проведените на територията на Видинска област специализирани полицейски операции и проверки за пресичане на дребното разпространение и съхранение на нередовна акцизна стока, полицейски служители са иззели към 207 кг. тютюн и около 55 400  къса цигари без бандерол.