Всеки водач – с нарушение
Всеки водач – с нарушение / Дарик Враца - архив

Специализирана операция са провели органите на реда в Бяла Слатина във връзка с акция „Зима“. Целта е  намаляване на броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица, една от причините за които е управление на МПС от водачите под въздействие на алкохол.

За 3 часа са проверени 19 автомобила и 42 лица. Констатирани са 25 нарушения, които са санкционирани  със 7 акта и 3 фиша по ЗДвП, 2  акта по ЗБЛД , 1акт по КЗ.

Вчера, за времето от 14.00 до 17.00 часа, при проведена специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол” на територията на РУ-Видин пътните полицаи проверили 19 моторни превозни средства и установили 21 нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Засечени били двама неправоспособни шофьори, с нередовни документи били седем водачи, други седем шофирали без поставен обезопасителен колан. Двама са санкционирани за техническа неизправност на МПС, двама за шофиране без включени светлини, един за използване на мобилен телефон при управление на автомобила. Униформените съставили 6 акта и 7 фиша по ЗДвП. На двама водачи, без задължителна застраховка Гражданска отговорност, били съставени актове по Кодекса за застраховането.