Приключи изпълнението на проектите по  ПУДООС в община Силистра
Приключи изпълнението на проектите по ПУДООС в община Силистра / netinfo

Експерти от програмата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ приеха без забележки изпълнението на дейностите, които стартираха през май т.г., по три от проектите за градската среда в обшина Силистра. С променена визия е средната ивица по бул. "Седми септември", стълбите към крепостта "Меджиди табия" и кътът за отдих в с. Сребърна.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов поясни, че стойността на всеки проект е 10 хиляди лв., но по програмата ПУДООС са реализирани още три проекта в образователната инфраструктура на община Силистра - в ДГ "Здравец", ЕГ" П. Яворов" и ДГ "Радост" на стойност от по 5 хиляди лв.

"Да възстановим пътя към нашата история - крепостта Меджиди Табия", е един от проектите, с реализацията на който е променена визията на подхода към крепостта, подчерта  по време на брифинг кметът д-р Найденов, отправяйки покана към обществеността да посети това знаково място за отдих и спорт в града, което вече е подредено и обновено.

В рамките на проекта е обособен кът за отдих и  детска площадка,  подменени са счупените пейки, поставени са 32 нови, посадени са дървета, храсти и есенни цветя, монтирани са 15 кошчета, като едновременно с това е извършено почистване от литак и отпадъци на каналите край стълбите, разказа ръководителят на проекта  Весела Тодорова.  Най-голям проблем е бил  отремонтирането на стъпалата, тъй като целта е била  натрошените да бъдат подменени със същия балчишки камък и да бъдат възтановени до вид, близък на първоначалния.