Благотворителен базар събира средства за 4-годишния Емо
Благотворителен базар събира средства за 4-годишния Емо / netinfo

Благотворителен базар, набиращ средства за болно дете, ще се проведе днес и утре в информационния център на Община Варна. Инициативата е в помощ на 4-годишния Емо, който е с диагноза Сарком на Юинг на дясната лопатка. Приходите от базара, на който ще се продават само ръчно изработени предмети, ще отидат за неговото лечение.

Първоначалната оферта за него възлизаше на 440 000 евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж. Сумата обаче е непосилна за семейството и близките му и за това беше стартирана кампания за набиране на средства.

Подаденото заявление за финансиране от Фонд за лечение на деца в чужбина получи отказ.

На 20 септември Емо беше приет в турската клиника клиника Anadolu Sağlık Merkezi за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечение. Там плащанията могат да се извършват на етапи. Офертата само за първата част от лечение, която включва химиотерапия, контролни прегледи и изследвания, е 72 250 евро.

Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури, което е свързано с допълнителни разходи.

Дарителската сметка за Емо е в Райфайзенбанк:

IBAN BG41RZBB91551007400206 BGN

BIC RZBBBGSF

Титуляр: Емил Ангелов Каров

Може да помогнете на болното дето също с превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg, както и чрез изпращането на дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).