Наградиха учителка от ДГ Брезичка за иновативна работа с деца
Наградиха учителка от ДГ Брезичка за иновативна работа с деца / netinfo

С престижната награда , учредена на името на Димитър Кръстев Димитров - Мастера , за обогатяващо педагогическо взаимодействие , тази седмица на специална церемония в Тракийски Университет, Стара Загора бе наградена старши учител от детска градина "Брезичка" Шумен - Ивелина Кънева.

Наградата е ежегодна , една за цяла България и се връчва за новаторско разбиране за детството, играта и детската градина като институция. За творческо, нестандартно и обогатяващо детското развитие педагогическо взаимодействие чрез приложение на новата образователна парадигма на 21век.

Ивелина Кънева е отличена за последователната си работа и задълбочено прилагане на системата ТРИЗ /Теория за решаване на изобретателски задачи/ в работата си с децата, с което развива активно техните творчески и индивидуални заложби и способности. Основни акценти в работата и са : поставяне на детето в центъра на педагогическото взаимодействие, уважение и съхраняване на детската индивидуалност , активно приложение на игровия подход.

Учредяването на наградата на името на Димитър Кръстев Димитров-Мастера, виден български педагог е израз на дълбоката признателност и уважение към неговото уникално научно творчество в предучилищната педагогика у нас. Тя се присъжда от инициативен комитет съставен от авторитетни преподаватели от   Софийски университет „Св. Климент Охридски", Университет „Проф. д-р Асен Златаров", гр. Бургас, ЮЗУ „Неофит Рилски", гр. Благоевград Бургаски свободен университет, гр. Бургас , Тракийски Университет, гр. Стара Загора , ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", с подкрепата на издателство „Изкуства" и СНЦ „Образование и технологии".