Ученичка от ПГРТО се представи достойно в UniChef Juniour 2016
Ученичка от ПГРТО се представи достойно в UniChef Juniour 2016 / pgrto-pleven

Виктория Цанкова от 11 г клас, професия „Готвач" в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване /ПГРТО/ в Плевен, участва във финалния етап на кулинарното състезание UniChef Juniour 2016 и се представи достойно, съобщиха от гимназията.

Над 50 участници от цялата страна се включиха в първия етап на състезанието. Сред тях бяха и петима млади готвачи от плевенската ПГРТО - Весела Тодорова от 12а клас, Антонио Александров от 11а клас и Виктория Цанкова, Бахар Асан и Линда До от 11г клас. Освен на страницата на UniChef, съучениците им имаха възможност да наблюдават на живо как те приготвят своите кулинарни произведения по време на демонстрационен урок в учебно-производствената база „Орион" на училището. Весела впечатли с Пилешко пълнено филе с манатарки, Антонио - с изключителното Пълнено заешко бутче, гарнирано с конфи от диви гъби, оризови пелети и пюре от целина и земна ябълка, Бахар - с Пилешко филе с картофи, запечено с кашкавал и поднесено със зеленчуци, а Виктория - с Авокадо със скариди в къри сос.

Виктория беше и един от десетте състезатели, събрали най-много точки от онлайн гласуването и поканени за участие във втория етап на състезанието за млади готвачи. На живо по време на SIHRE в София тя приготви ястието, с което е спечели, като имаше на разположение само един час. Ястието и работата на всеки един от участниците бяха оценявани от 3-членно жури в състав: Ласло Собалч, Жолт Варшеги и Робин Виляреал. Виктория се справи отлично със задачата.