За Доналд Тръмп, Найджъл Фараж и избора на посланици в Twitter
За Доналд Тръмп, Найджъл Фараж и избора на посланици в Twitter / Guliver/Getty Images

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че британският евроскептик Найджъл Фараж би бил добър британски посланик в САЩ, предадоха световните агенции.

Много хора биха искали да видят Найджъл Фараж като посланик на Великобритания в САЩ, написа Тръмп в Twitter и добави, че на този пост Фараж би свършил отлична работа.

Фараж изигра ключова роля в победата на евроскептиците на референдума за Брекзит е беше първият британски политик, който се срещна с Тръмп след избирането му за президент.

Найджъл Фараж е първият британски политик, срещнал се с Тръмп

Позицията, изразена от Тръмп за Фараж, е необичайна, защото посланиците се номинират от респективните им правителства, а не от администрацията на страната, в която ще е постът им.

"Имаме чудесен посланик в САЩ и той ще продължи работата си", заяви говорител на британската премиерка Тереза Мей. Той посочи, че посланикът е заел поста тази година, като мандатът обикновено е четиригодишен. "Ние назначаваме посланиците си", допълни той.

Тръмп покани британския премиер да го посети "колкото може по-скоро"

Великобритания има "изключително силни и трайни" отношения със САЩ и ще продължи да ги надгражда, когато Доналд Тръмп встъпи в длъжност. Това каза още говорителят, цитиран от Ройтерс.

Самият Найджъл Фараж каза, че е в добра позиция да помогне на Великобритания да изгради връзки с Доналд Тръмп.

Победата на Тръмп: Светът няма да свърши, но ще стане малко по-смахнат

"Познавам от години няколко души от екипа на Тръмп и съм в добра позиция да спечеля подкрепата на новоизбрания президент", написа Фараж в статия в сайта "Брайбарт". "Светът се промени, време е и Даунинг стрийт да го направи", допълни лидерът на опозиционната британска партия ЮКИП.

Източник: БТА