Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София
Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София / Столична община
Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София
91296
Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София
  • Силви Вартан дари 40 000 лв. на Музея за история на София

Нова експозиция с икони от Кремиковския манастир може да се види в Музея за история на София. Част от църковните изображения са реставрирани със средства, дарени от фондацията на световноизвестната певица с български корени Силви Вартан. Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично благодари за финансовата помощ и заедно с Вартан разгледаха музея.

За първата година от създаването си през Музея за история на София са преминали близо 90 000 посетители, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова. В момента е изложена експозиция от икони, които са обновени с финансовата помощ на фондацията на Силви Вартан.

Силви Вартан представя новата си книга в София

„Силви Вартан дари 40 000 лева на Музея за история на София, с които успяхме да реставрираме няколко икони от Кремиковския манастир, които посетителите на музея могат да разглеждат, великолепни са", заяви столичният градоначалник.

Световноизвестната певица за първи път посещава музея и заяви, че в днешно време е много важна инвестицията в културата:

Връчиха на Силви Вартан орден за човеколюбие

„Аз откривам днес колко великолепен е този музей. Изключително съм впечатлена от работата на реставраторите, които са използвали моето дарение и са постигнали великолепни резултати. Едно е да даряваш, друго е да видиш плодовете на своето дарение. Моята организация предимно подпомага деца, но културата е нещо много важно. Тя е храна за ума. Мисля, че светът се нуждае от повече хора, които подпомагат духовното. В бъдеще отново ще помогнем на подобни каузи, защото наистина е важно".

От 15-и декември в Музея отново ще се помещават коледни ателиета.