20  златни двойки преповториха брачната си клетва
20 златни двойки преповториха брачната си клетва / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица

Честване на „златни сватби” организираха в Деня на християнското семейство от Община Горна Оряховица.

20 двойки сключили брак през 1966 година, преповториха отново брачната си клетва, с пожеланието тя да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Бъдете горди с пътя, който сте извървели заедно – 50 години, израствайки като семейство, намирайки упование и разбиране в прегръдката на любимия човек. Пожелавам ви да продължавате на живеете в съгласие, подкрепа и благоденствие. Предайте мъдростта на децата и внуците си и нека всеки ден в дома ви да има топлина”, поздрави юбилярите инж. Добрев и вдигна наздравица заедно с тях. Празнуващите му пожелаха да стигне и да надмине по дълголетие техния семеен живот.

Празникът с брачните двойки споделиха и заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

Поздравителни адреси и цветя на семействата връчи кметът на железничарския град.

84 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.