Американският рапър Кание Уест е бил хоспитализиран спешно малко след като стана ясно, че е анулирал 21 концерта от северноамериканското си турне, предадоха световните агенции.

Тридесет и девет годишният изпълнител се намирал в клиника в Лос Анджелис, съобщава сайтът Ти Ем Зет, специализиран в новини за звезди. Той бил в психиатричното отделение, след като бил приет заради изтощение.

Кание Уест подобри рекорд на Майкъл Джексън

Майк Лопес, говорителят на полицията на Лос Анджелис, съобщи, че полицаите са получили вчера следобед сигнал за нарушаване на обществения ред на адрес, на който се намирал един от имотите на певеца. Те се отзовали на сигнала и после повикали там парамедици заради спешен случай.

Кание Уест е женен за риалити звездата Ким Кардашиан. Техни представители не са коментирали информациите.

Луд скандал между Тейлър Суифт, Кание Уест и Ким Кардашиян

Новината за отмененото турне на Кание Уест и за приемането му в болница идва след анулирането на негов концерт в последния момент в неделя. Певецът трябваше да пее в Ингълууд, предградие на Лос Анджелис. Това беше шоу-компенсация за феновете за концерт, прекъснат по средата на 3 ноември заради проблеми с гласа на Уест. В последния момент в неделя организаторите на новия концерт обявиха в Туитър, че шоуто се отменя и парите за билетите ще бъдат върнати на феновете. После стана ясно, че турнето "Сан Пабло" на Кание Уест, което трябваше да приключи на 31 декември, е анулирано и парите за билетите също ще бъдат върнати на хората.

В последно време Уест, който е носител на награди Грами, потресе зрителите си по време на концерти. Миналата седмица на концерт в Сан Хосе той каза, че не е гласувал на изборите на 4 ноември, но ако го беше направил, е щял да даде гласа си за Доналд Тръмп. Това изявление шокира неговите почитатели, защото той участва в предизборната кампания на Хилари Клинтън заедно с Бионсе и Джей Зи.

Кание Уест пусна скандален клип с голи знаменитости (ВИДЕО)

В събота по време на концерт в Сакраменто Кание Уест изпълни три песни и после произнесе гневна и несвързана реч, в която разкритикува Бионсе, Джей Зи и основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Той упрекна Бионсе, че отказвала да се яви на церемония по получаване на награди, ако не й бъде гарантирано, че ще получи наградата за най-добър видеоклип на годината, очевидно визирайки церемонията за наградите Грами.

Фейсбук направи Зукърбърг шестия по богатство в света

После каза, че Джей Зи имал наемни убийци и го помоли да не му ги праща. Накрая обвини Марк Зукърбърг, че не му е дал 53 милиона долара, за да покрие дълговете си. След това певецът хвърли микрофона и напусна сцената, след като беше излязъл за концерта с час и половина закъснение. Разгневената публика тогава започна да скандира: "Кание, майната ти!".

Източник: БТА