Пуснаха от ареста бащата, прострелял син и племенник
Пуснаха от ареста бащата, прострелял син и племенник / Thinkstock/Getty Images

Състоянието на децата, простреляни по невнимание с пушка от 39-годишен мъж от Кюстендил е добро, съобщиха за Дарик от лечебното заведение. Инцидентът е станал вчера с незаконно притежавана ловна пушка в Осоговската планина.

Момчетата, които са на 17 и 14 години, са в травматологията на кюстендилската болница. Те имат наранявания по краката от сачмите на ловните патрони. На едно от момчетата е направена операция. Мъжът, прострелял децата, е баща на едното от тях, другото момче му е племенник.

39-годишен мъж простреля сина си и племенник

След като бе задържан в ареста, той вече е освободен. От Районната прокуратура в Кюстендил съобщиха, че няма основание за удължаване на ареста или искане за постоянна мярка „задържане под стража". Мъжът не е осъждан. Срещу него се води досъдебно производство по два текста от НК - за незаконно притежавано оръжие и за нанасяне на средна телесна повреда на повече от един човек.

Служителите на МВР са открили и иззели от автомобила и жилището на мъжа ловната пушка и 124 патрона от различен калибър - ловни и бойни, без да има надлежно разрешение за това. Иззет е и боен пистолет.

Други новини от Кюстендил