Бизнесът в Пазарджик дава стипендии на даровити деца
Бизнесът в Пазарджик дава стипендии на даровити деца / netinfo

Нова фондация, наречена „Надеждата на Пазарджик” и основана от Сдружението на предприемачите и работодателите в Пазарджик, ще помага на талантливи деца и младежи от 7 до 27 години от Пазарджишка община. Новият проект бе представен днес от лидера на сдружението инж. Евтим Янев и председателя на УС на фондацията – бизнесменът Иван Неделчев.

Целта е да се насърчават младите хора от общината и града, да постигат все по-големи успехи на национално и международно равнище. Ще бъдат стимулирани деца и младежи с доказани таланти и успехи в областта на науката и културата. Към момента наградният фонд на „Надеждата за Пазарджик“ е в размер на 10 000 лв. за сътрудничество са привлечени и национални, и международни организации, които могат да се включат като дарители.

Финансова подкрепа могат да получат отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади, пленери  и състезания. Задължително условие е да имат успех от последния учебен срок или семестър не по-малък от много добър 5.00, обясни Неделчев.

Стипендията за индивидуална изява е до 500 лева годишно, а за групова – до 2000 лева. При прекъсване на учебната или академичната година правото на подпомагане се губи, обясниха още инициаторите.