Задържаха 8 души за наркотици
Задържаха 8 души за наркотици / netinfo

8 души, на възраст между 20 и 29 години, бяха задържани в Русе при специализирана полицейска операция по противодействие на вътрешния  трафик и разпространението на наркотични вещества, проведена след съгласуване с  Окръжна прокуратура – Русе. Операцията е реализирана съвместно от служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» , Първо и Второ Районни управления.

В хода на полицейските  действия са извършени претърсвания в 4 автомобила и на 5 адреса - 4 от тях в Русе, и един във Варна.  От служителите на реда са намерени и иззети общо 440 грама марихуана и 5 грама кокаин, предназначени за разпространение на територията на гр. Русе, пособия за разтегляне и разфасоване на наркотици, сим карти и мобилни телефони, ползвани при осъществяване на престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Повдигнати са обвинения на 7 лица, трима от тях са задържани от прокуратурата за 72 часа.

 

В хода на провежданите целенасочени действия на русенската полиция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества криминалистите са извършили претърсване на адрес в Русе, обитаван от 29-годишния В.В. При проведените процесуално-следствени действия в жилището е открита марихуана, електронна везна, пневматична пушка и газов пистолет, без документи за регистрация. Срещу 29-годишния В.В. е започнато дознание