Брюксел обяви MARY JANE И SAVOY за световни лидери при спиртните напитки
Брюксел обяви MARY JANE И SAVOY за световни лидери при спиртните напитки / netinfo

Лично шефът на Spirit Selection by Concours Mondial de Bruxelles дойде в България да връчи златните медали на победителите.

Водка MARY JANE, джин SAVOY и текилата на SAVOY наредиха България сред глобалните лидери в производството на високоалкохолни напитки, печелейки златни медали за най-високо качество от Spirit Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

Това е най-влиятелният форум на планетата, известен още и като "Обединените нации на спиртните напитки", защото всяка година се провежда в различна държава и събира под един покрив най-добрите производители от цял свят. Да връчи златото на MARY JANE и SAVOY, от Брюксел дойде лично директорът на конкурса Тиери Хайнс. Гостите на церемонията по награждаването с гордост научиха, че за пръв път в историята MARY JANE е избрана за една от трите най-добри водки на планетата, изпреварвайки всичките си именити международни конкуренти.

Mary Jane Silver Purity

Брюксел обяви MARY JANE И SAVOY за световни лидери при спиртните напитки
netinfo

Джинът на SAVOY пък се нареди сред най-автентичните в своя клас. Хайнс отбеляза, че напитката попада в най-динамично развиващата се категория, където съперничеството между производителите е огромно, ето защо златният медал за SAVOY Dry Gin е впечатляващ успех.

Джин Savoy

Брюксел обяви MARY JANE И SAVOY за световни лидери при спиртните напитки
netinfo

Възхитителното качество на произведената в Мексико SAVOY Silver Tequila впечатли реномираното жури и даде повод за гордост на мексиканската общност и на компанията, собственик на бранда SAVOY. "Това е единствената истинска текила, която се произвежда в цяла Източна Европа и е направена от оригинален мексикански дестилат", подчерта изпълнителният директор на "СИС Индустрийс" ООД Десислава Николова. Текилата на SAVOY e официално призната от Съветa за регулация на текилата (Tequila Regulatory Council) и е вписана с уникален номер NOM 1504 в мексиканските регистри. Малцина производители в световен мащаб се ползват с подобна привилегия, допълни тя.

Текила Savoy

Брюксел обяви MARY JANE И SAVOY за световни лидери при спиртните напитки
netinfo

"Създадохме конкурса за да повишим културата на консумация и осведомеността относно различните спиртни напитки", разказа директорът на Spirit Selection Тиери Хайнс. Потребителите търсят високо качество, уникалност на напитките и майсторство при направата им. Същевременно става все по-трудно да отличиш истински качествените продукти сред огромното разнообразие от марки на рафта в супермаркета. Златните медали от Concours Mondial de Bruxelles са гаранция, че потребителите ще получат най-високо качество. Избирайки бутилка, на която са отпечатани медалите, човек ще знае, че купува нещо наистина добро, коментира Хайнс. Брюкселският форум е известен с изключително строгите си критерии и само най-качествените напитки са в състояние да се преборят за награда. Тази година журито имаше тежката задача да избере най-добрите измежду 1200 проби в категориите водка, уиски, коняк, бренди, ром, джин, писко, грапа, байжиу и текила.

Всички те бяха оценявани от най-квалифицираните и авторитетни международни експерти, сред които преобладават световно известни дегустатори, търговци, преподаватели, изследователи и представители на браншови организации.

По време на изискания коктейл след награждаването, присъстващите на дегустацията научиха, че водка MARY JANE се произвежда по уникална технология за трикратно дестилиране със сребърни филтри, от най-добрите реколти екологично чиста пшеница. Това я прави мека, пивка и с превъзходни вкусови характеристики. През 2015 г. водката проби и на американския пазар, където отново бе наградена със Златен медал от международния конкурс Los Angeles International Spirits Competition. Високото й качество и чистота я превърнаха и в една от любимите водки на българските потребители. Не случайно тя бе оценена от пазарните анализатори като най-бързо растящата марка в обем за последната една година, отбелязвайки огромен ръст. Любителите на огнени коктейли пък узнаха, че златната текила на SAVOY се произвежда от сто годишна семейна дестилерия в гр. Гуадалахара, Мексико. Притежателите й са едни от малкото, практикуващи както автентичната рецепта на ацтеките, така и метода за дестилация, наследен от испанските колонизатори. Напитката произлиза от плантациите за синьо агаве в планините Jalisco, които са част от строго определеният район за произход, наблюдаван от местния Съвет за Регулация. Тероарът в тази част на света допринася за специфичния вкус и богатство на ароматите на SAVOY Silver Tequila, а мексиканската традиция и дух са неизменна част от рецептата й.