Селена Гомес с първа публична изява след рехабилитацията (ВИДЕО/СНИМКИ)
Селена Гомес с първа публична изява след рехабилитацията (ВИДЕО/СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Ариана Гранде беше избрана за изпълнител на годината, на снощната церемония в Лос Анджелис по раздаването на Американските музикални награди, съобщи Ройтерс. За тази награда си съперничеха също Джъстин Бийбър, Риана, Селена Гомес и Кари Ъндърууд.

Вижте снимки от червения килим преди церемонията

Канадският рарър Дрейк спечели в категориите "любим рап/хип-хоп изпълнител", "любим рап/хип-хоп албум" и песен за "Views". За този албум рапърът имаше рекордния брой 13 номинации за Американските музикални награди, предаде АП.

В категорията за най-добър нов изпълнител призът отиде при Зейн Малик, който напусна британско-ирландската група "Уан дайрекшън" миналата година, за да се впусне в соло кариера, съобщи Ройтерс. Рок дуото "Туенти уан пайлътс" спечели наградите за любим поп/рок изпълнител и алтернативни категории.

Поп певицата Селена Гомес грабна приза за най-добра поп-рок изпълнителка. Това беше първата подобна изява на младата певица и актриса след излизането ѝ от център за лечение на психически заболявания.

Автоимунно заболяване принуди Селена Гомес да си вземе почивка

Актьорът Робърт Дауни джуниър връчи специалната Американска музикална награда за заслуги на Стинг, съобщи ДПА.

Церемонията в театър "Майкрософт" започна с изпълнение на Бруно Марс, който изпя хита си 24К Magic. Сред другите знаменитости, които пяха на церемонията, бяха Лейди Гага, "Грийн дей", Джон Леджънд, Найл Хоран, Джеймс Бей. "Грийн дей" придаде политическа окраска на церемонията, когато по време на изпълнението на песента "Bang Bang" Били Джо Армстронг запя: "Не на ККК, не на фашистски САЩ, не на Тръмп".

Ко-водещ на церемонията беше моделът Джиджи Хадид, която се пошегува с бъдещата първа дама Мелания Тръмп. Макар че думите й бяха добре приети от публиката, потребители на социалните мрежи не бяха никак доволни.
Макар че настроението в залата беше щастливо, навън беше различно, денят беше нехарактерно дъждовен и сив в Лос Анджелис, отбелязва БТА.

Учредени през 1973 г. като алтернатива на отличията "Грами", Американските музикални награди са най-голямото наградно шоу, чиито победители се определят с вота на феновете.