САЩ и партньорите им поискаха незабавно спиране на бомбардировките над Алепо
САЩ и партньорите им поискаха незабавно спиране на бомбардировките над Алепо / БГНЕС, архив

Съветничката на Барак Обама по националната сигурност Сюзан Райс заяви, че САЩ осъждат най-остро нападенията срещу болници в източните райони на сирийския град Алепо и настояват за незабавно спиране на бомбардировките, предаде Ройтерс.

Райс осъди жестоките бомбардировки срещу болници в контролираните от бунтовниците райони на Алепо и отправи предупреждение към Дамаск и Москва за последиците от тези действия, предаде Франс прес.

Руски ракетоносци удариха позиции на джихадисти в Сирия (ВИДЕО)

"САЩ осъждат остро ужасяващите нападения срещу медицинска инфраструктура и хуманитарни служители. Няма извинение за подобни жестокости. Сирийският режим и неговите съюзници, особено Русия, носят отговорност за незабавните и дългосрочните последици на подобни действия", каза Райс.

Съединените щати и партньорите им искат Русия и Сирия незабавно да намалят насилието, съобщи Ройтерс. "Съединените щати заедно с партньорите ни настояват незабавно да спрат бомбардировките и призовават Русия веднага да намали насилието и да улесни достъпа на хуманитарна помощ за сирийския народ", добави тя.

Какво цели Москва, пращайки военни кораби към Сирия?

27 цивилни бяха убити от въздушните удари и бомбардировките на сирийския режим над районите на Алепо, контролирани от бунтовниците, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. "Почти всички квартали в източно Алепо бяха бомбардирани от режима в събота", каза пред Франс прес директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

Броят на жертвите на 19 ноември е най-големият за един ден от началото на интензивните атаки над Алепо във вторник, отбелязва ДПА.

Източник: БТА