Дизайнерка отказа да облича Мелания Тръмп
Дизайнерка отказа да облича Мелания Тръмп / Guliver/Getty Images

Родената във Франция дизайнерка Софи Теале, която работи в Ню Йорк и е любимка на първата дама на САЩ Мишел Обама, не желае да облича бъдещата стопанка на Белия дом Мелания Тръмп.

Мелания Тръмп – бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)

В продължение на години първата дама на САЩ Мишел Обама и победената кандидатка за държавен глава на демократите Хилари Клинтън бяха фаворити на модните дизайнери, които ги обличаха така че да изтъкват техните най-добри качества и ценности.

Мишел Обама и нейната приемничка Мелания Тръмп се запознаха (СНИМКИ)

В открито писмо Теале заявява отказа си да облича бъдещата първа дама заради политическите възгледи на съпруга й Доналд Тръмп. Дизайнерката призова и другите моделиери да последват примера й.

Дизайнерка отказа да облича Мелания Тръмп
netinfo

Софи Теале

„Като човек, който винаги се стреми към разнообразие, лична свобода и зачитане на всеки един начин на живот, аз няма да участвам в обличането на следващата първа дама и няма да позволя да бъда асоциирана с нея. Реториката на расизъм, сексизъм и ксенофобия, разпространена от нейния съпруг, са абсолютно несъвместими с общите ценности, с които живеем", написа тя в имейл към медиите.

Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Софи Теале е първият дизайнер до момента, който отказва да бъде свързван с Мелания Тръмп. Според западните модни издания обаче, тя няма да е единствената.

Източник: БГНЕС