С изложби започнаха Чешките дни в Шумен
С изложби започнаха Чешките дни в Шумен / dariknews.bg

Традиционните „Чешки дни в Шумен" започнаха в НЧ „Добри Войников- 1856" с открита изложба, представяща чешки детски илюстратори „11 свята".

Заместник-посланикът на Чешката република в България Ярослав Камас и директорът на ЧЦ София Катерина Хортаева наградиха деца от Търговище, носители на медали и Почетни грамоти от международния детски конкурс „Лидице 2016".

С изложби започнаха Чешките дни в Шумен
netinfo

Това са Елена Илиева, Ева Ботева, Стоян Стоян, Екатерина Стоянова, Борис Иванов, Селен Евгениева, Свилена Захариева. Бяха отличени и Белиз Алиосманова, Иван Иванов, Валери Венциславов.

С изложби започнаха Чешките дни в Шумен
netinfo

В програмата са включени тематична вечер, посветена на Вацлав Хавел в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров", където ще бъде открита изложбата „Вацлав Хавел. Политика и съвест", а в 17 часа ще се играе пиесата на Хавел „Аудиенция", с участието на Филип Трифонов и Николай Гундеров.

Като съпътстващи събития към програмата са подготвени чешките филми „Заминаваме на море" , който ще бъде показан в Народно читалище „Добри Войников - 1856" и „Животът според Вацлав Хавел" в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров".

С изложби започнаха Чешките дни в Шумен
netinfo

Чешките дни се организират от Чешки център в София в сътрудничество с РБ „Стилиян Чилингиров", НЧ „Добри Войников- 1856", Славянско дружество „Васил Друмев" в Шумен и Библиотека „Вацлав Хавел" в Прага.