Пиян предизвика верижна катастрофа край ДХС
Пиян предизвика верижна катастрофа край ДХС / Dariknews.bg, архив

На ул. Брянска, в района на кръстовището до Дома на хумора и сатирата, възникнало ПТП, съобщават от полицията.

Л.а. „Ланчия", управляван от 36-годишен габровец, поради неспазване на дистанция, блъснал движещия се пред него и намаляващ скоростта „Форд Транзит".

От инерцията „Форд"-ът блъснал спрелия пред него л.а. „Фолксваген", който от своя страна ударил т. а. „Пежо Боксер". Пострадали няма.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 2.23 промила за водача на л.а. Ланчия" и нулев за останалите водачи. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 ноември, около 08:10 ч., на ул. Н. Войновски, Габрово, възникнало ПТП, при което л.а. „БМВ“, управляван от 20-годишен габровец, навлязъл в насрещната лента и ударил л.а. „Форд Фиеста“, управляван от  26-годишна жена от същия град.

При инцидента няма пострадали. Водачите са тествани за употреба на алкохол, като техническото средство отчело нулеви резултати. При проверка на документите е установено, че водачът на л.а. „БМВ“ е неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наложено му административно наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.