Къде няма да има вода на 18 ноември?
Къде няма да има вода на 18 ноември? / netinfo


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата 18 ноември  2016 г. (петък).

Във връзка с превключване на новоизграден уличен водопровод по ул. „Богатица“ в жк „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул.  „Черни връх“, бул. „Арсеналски“, по ул. „Славище“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Николай Лилиев“, жилищна група „Южен парк“, по бул. „Джеймс Баучър“ от ул. „Богатица“ до ул. „Червена стена“, по ул. „Голо бърдо“ от бул. „Джеймс Баучър“ до ул.“ Капитан Тодор Ночев“.

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Бунтовник“ в жк „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Бунтовник“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Николай Лилиев“. С понижено налягане ще бъде районът на бул. „Черни връх“, бул. „Арсеналски“, ул. „Славище“, ул. „Горски пътник“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Атанас Далчев“ в жк „Изток“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Димчо Дебелянов“ от ул. „А.П.Чехов“ до ул. „Димитър Гичев“, ул. „Чарлз Дарвин“ №14А и №14Б, ул. „Атанас Далчев“ №10,№15,№17,№19.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Мизия“ в жк „Яворов“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Хан Омуртаг“ от ул. „Крали Марко“ до ул. „Мизия“, по ул. „Мизия“ от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Цар Иван Асен II“.

Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Сините камъни“ в кв. „Орландовци“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Сините камъни“, по ул. „Александровска“ от ул. „Сините камъни“ до ул. „Калач“.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Евлия Челеби“ кв. „Карпузица“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. “Евлия Челеби“ от площад “Сред село“ до ул. “Лазарополе“.

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

Във връзка с механично почистване и дезинфекция на резервоар „Шумака“ във вилна зона „Шумака“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на вилна зона „Шумака“ - ул. 1-ва.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Момина сълза“ в кв.  „Симеоново“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 15:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Момина сълза“ от бул. „Симеоновско шосе“ до ул. „Крайречна“, по ул. „Крайречна“ от №1 до №7, ул. „Каменица“ №32 и №34.

Във връзка с изграждане на водомерна шахта и монтаж на водомерен възел на бул. „Св. Климент Охридски“ в жк „Дървеница“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Андрей Ляпчев“ №4, подстанция на ЧЕЗ на бул. „Св. Климент Охридски“ 45, строителен склад "Петротерм" до подстанция на ЧЕЗ.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. 5006, Научно-производствена зона „Искър“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. 5002 №2 и гара Искър.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.