Минимум 4 пъти се е увеличило незаконното строителство в някои от ромските махали в Пловдив
Минимум 4 пъти се е увеличило незаконното строителство в някои от ромските махали в Пловдив / dariknews.bg/архив
Пловдив увеличава парите за бутане на незаконни постройки
91220
Пловдив увеличава парите за бутане на незаконни постройки
  • Пловдив увеличава парите за бутане на незаконни постройки

През следващите Община Пловдив ще увеличи близо 10 пъти средствата, които ще заложи в бюджетите си за премахване на незаконни постройки. Това заяви кметът Иван Тотев. По думите му, нерегламентираното строителството в някои части на ромските квартали на града в последните 10 години се е разрастнало поне 4 пъти.

В момента има 8 влезли в сила заповеди за събаряне на постройки на ул. „ Бъндерица“, в непосредствена близост до коритото на река Марица. На проверка вчера от администрацията са установили, че в района има поне 45 незаконни къщи.

Ще бъдат проверени всички самонастанили се в тази зона през последните години дали те или техни роднини са получавали общински жилища като наематели, подчерта още градоначалникът.

Той успокои, че няма опасност живеещите в района на улица „Бъндерица“ да останат на улицата през зимата.

От общинската администрация ще поискат и становище от РИОСВ за сградите по дигата на реката. Между тях има такива, които са влезнали в коритото на Марица, което е предпоставка за опасни ситуации, подобни на тези, които се случиха във варненския квартал „Аспарухово“, допълни Иван Тотев.

До няколко години от Община Пловдив предвиждат изграждане на жилища за всички социално слаби граждани без разлика от техния етнос.

Още чуйте в звуковия файл.