Анадолу Медицински Център с награда „Сигурност на пациента
Анадолу Медицински Център с награда „Сигурност на пациента / netinfo

Анадолу Медицински Център получи награда „Сигурност на пациента" на ежегодния „Форум на Партньора", който се състоя на 25.10.2016 г. в Johns Hopkins University Hospital в Балтимор.

Анадолу Медицински Център е една от 18-те болници от цял свят, които работят в стратегическо сътрудничество с Johns Hopkins Medicine за подобряване на здравеопазването в световен мащаб. Ежегодният "Форум на партньора" се явява точка за международни контакти на повече от 2000 специалисти. Пациентът е в центъра на вниманието във всички програми и стандарти на обучението, изследването и обслужването за партньорите на Johns Hopkins Medicine International.

Анадолу Медицински Център бе отличен с награда „Сигурност на пациента" и с първо място за проекта „Подобряване безопасността на хирургическите операции чрез спазване на контролен лист от процедури", изготвен под ръководството на д-р Хишам Аладаб, заместник-директор по „Клинично качество и сигурност на пациента".

„Участниците във форума проявиха голям интерес към нашето изследване", каза д-р Аладаб. „Ние получихме награда не само за проекта, но и за нашата работа за подобряване на безопасността в хирургическия период. Без съмнение, това е екипна работа и ние поздравяваме всички служители от отделенията по хирургия, анестезиология, операционна зала, отдел Стратегическо планиране и развитие на ефективността, които работиха усилено заедно с екипа на отдел Клинично качество и безопасност на пациентите. За нас е много важно, че Johns Hopkins Medicine оцени Анадолу Медицински Център като пръв сред останалите Центрове по здравеопазване от цял свят. Като медицинска организация, ние отдаваме голямо значение на „Клиничното качество и сигурността на пациента" и провеждаме научни изследвания за подобряване на нашата клинична практика. Виждаме ефективността на тези дейности и за нас е изключително удовлетворяващо, че споделянето на опита ни се оценява на национални и международни форуми. Сега Анадолу Медицински Център е признат и от Johns Hopkins Medicine и за нашата успешна работа стъпка по стъпка ще се произнесе целия свят. За нас това е много ценно."

От 2002 година досега, обект на договора за стратегическо сътрудничество между Анадолу Медицински Център и Johns Hopkins Medicine са върховите стандарти за качествено медицинско обслужване. Това включва всички въпроси, касаещи управление на болниците от гледна точка на сигурността на пациентите, качество на обслужване, контрол на инфекциите, клинични и оперативните програми, усъвършенстване на медицинските знания и умения и грижата за пациента. Нашата мисията е да предлагаме медицинско обслужване, съобразно световните стандарти, за да подобрим качеството на живота. Постиженията ни позволяват да израснем от медицински център към „Център на здравето". Стремим се към постоянно усъвършенстване и развитие, което се основава на използването на свежи знания и възгледи и фундаментални иновации. Това признание от Johns Hopkins Medicine ни прави референтен център в областта на здравеопазването не само в региона, но и в световен мащаб.

За повече информация, моля посетете www.anadolumedicalcenter.bg