За уволнени служители след изборите, алармира Венцислав Василев
За уволнени служители след изборите, алармира Венцислав Василев / Дарик Враца - архив

Венцислав Василев, който неотдавна бе областен управител на Враца, а преди това кмет на Бяла Слатина, днес алармира за случаи на чистки след обявяването на резултатите от президентските избори. И двата случая са от района на Бяла Слатина. Двама от местните активисти на БСП били помолени да си подадат документите за напускане, след като стана ясно, че и в Бяла Слатина, където единствено във врачанска област на първия тур спечели кандидат-президенската двойка Цачева – Манушев, на втория тур повече гласове са получили Радев – Йотова.

Първият случай е на Владимир Лачев, който работи в частна охранителна фирма. Той бил помолен да си подаде молбата за напускане, защото участвал в предизборната кампания на страната на БСП. Вторият случай е на медицинската сестра Бойка Иванчева, която е част от екипа на болницата в Бяла Слатина. При нея нещата не били казани в прав текст, но била “подсетена” да си подаде документите за пенсиониране.

Венцислав Василев обвини ГЕРБ за това, че по места “манипулират, рекетират и тормозят хората”. “С властовите и финансови ресурси, с които разполагат някои хора, се опитват да контролират вота на избирателите и по този начин да печелят” – обобщи Василев.