119 години от създаването на Пункт за базиране
119 години от създаването на Пункт за базиране / Live.Varna.bg, архив

По случай  119-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и празника на Пункт за базиране тържествено бяха вдигнати националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване.

На церемонията присъстваха началникът на отбраната на Република България генерал Константин Попов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов (командир на Военноморска база Варна от 2009 до 2011 г.), командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби ВМС комодор Мален Чубенков, офицери от командването на Военноморските сили, командири на военни формирования от Варненския гарнизон, адмирали и офицери от запаса командвали Военноморската база и Пункта за базиране.

По случай празника, със заповеди на командира на Военноморските сили, командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се с високи постижения и успехи през годината.

Военният ритуал завърши с преминаване на личния състав от формированията на Флотилията, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, в тържествен марш.