Повече от 50 творци в годишната изложба на ловешките художници
Повече от 50 творци в годишната изложба на ловешките художници / obshtina.lovech

Традиционната годишна изложба на ловешките художници бе открита в Художествената галерия в Ловеч. В нея се представят 53-ма творци със 173 свои работи. Произведенията са от всички раздели на изобразителното изкуство - живопис, графика, скулптура и приложни изкуства. Експозицията е разположена във всички зали на галерията и може да бъде видяна до края на годината.

За художниците и техния потенциал говори изкуствоведът Румен Серафимов, който пристигна от Варна за откриването. Той изтъкна присъствието на творци като Теофан Сокеров, Юлиян Йорданов, Румен Нисторов, Владимир Киров, Валентин Узунов, Веско Велев, Тихомир Витков, Димитър Минков, Александър Иванов и др.

„Всеки уважаващ себе си град трябва да има подобна традиционна годишна изложба, която показва най-доброто от творчеството на местните майстори. Тази експозиция е като витрина, на която всеки художник се представя с вълнуващо произведение, сътворено през изтичащата година. И се наслаждаваме на пиршеството от цветове, пластика и хармония - един есенен поздрав за ценителите на изкуството. Радвам се, че експозицията говори за богатия потенциал на нашите творци, за таланти от всички поколения - от най-младите до най-заслужилите", каза при откриването зам.-кметът на Ловеч Цветан Георгиев.

Повече от 50 творци в годишната изложба на ловешките художници
netinfo