Продължава победния ход на ветераните на ФК Велбъжд
Продължава победния ход на ветераните на ФК Велбъжд / Дарик- Кюстендил

Футболните ветерани на "Велбъжд" елиминираха и "Пирин"- Гоце Делчев. Кюстендилци победиха като гости, след изпълнението на дузпи, при 2:2 в редовното време.
Мачът се разви драматично, първо домакините поведоха в резултата, с късметлийски гол, след рикошет, още във 2- та минута. Първото полувреме завърши при 1:0. С попадения на Георги Емилов- Бамзето и Ивайло Странджов, "Велбъжд" обърна резултата до 1:2. Кюстендилци де виждаха победители, но допуснаха гол в последните секунди на добавеното време на срещата. Точни за "Пирин" бяха Ангел Зайков и Марио Метушев. След 2:2, започна изпълнението на дузпи. "При наказателните удари бяхме безпогрешни- Бисер Методиев, Георги Емилов, Ивайло Странджов, Росен Петров и Георги Димитров. Съдиите се намесиха и се стигна до пребиване на дузпа от домакините, която вратарят Калоян Драганов бе отразил, защото бил излязъл напред преди изпълнението, но и при пребиването съперника пропусна", разказа за Дарик селекционерът Николай Николов- Чезето.
Следващият съперник на "Велбъжд" е отбора на "Струмска слава", като представител на Пернишка област. Двубоят ще е в Кюстендил на 22 ноември. Победителят ще има среща с някои от софийските грандове, в спор за място във финалната четворка на първенството.