Треньорката, опъвала ушите на грация: Нека прокурорите си свършат работата
Треньорката, опъвала ушите на грация: Нека прокурорите си свършат работата / Снимка: Лалка Димитрова

Прокурорската проверка не ме притеснява. Смятам, че е абсолютно в реда на нещата. Нека прокурорите си свършат работата. Аз не съм извършила нищо нередно, действията ми са били добронамерени. Това заяви пред Дарик-Бургас треньорката по художествена гимнастика Елена Симеонова.

В четвъртък, ден преди Държавното първенство за ансамбли, което се проведе в Бургас, тя попадна във водовъртеж от разгорещени коментари и критики, след като в социалната се появи видео, в което  издърпва ушите на гимнастичка. Кадрите са заснети от оператор от местна кабелна телевизия по време на тренировка.

Прокуратурата се самосезира по случая и до месец магистратите трябва да се произнесат дали да започне наказателно производство или не.

С казуса са ангажирани и социалните служби, проведен е Координационен механизъм - задължителен при сигнал за дете в риск, уточниха от магистратурата. Данните от него с докладите на социалните работници и педагози, ще бъдат присъединени към преписката в прокуратурата.

"Нека ситуацията не се изопачава", призова Елена Симеонова. "Изтеглила съм гимнастичката за ушите съвсем добронамерено. Да се казва, че това е метод на работа , е силно преувеличено. Целта не е да се унижи някой", подчерта тя.

Симеонова вече получи подкрепата на семейството на детето. Пред Дарик-Бургас бащата на гимнастичката Альоша Брезалиев бе категоричен, че детето му обича треньорката си и не се е почувствало обидено

Още новини от Бургас