Заловиха трима шофьори, употребили наркотици
Заловиха трима шофьори, употребили наркотици / DarikNews.bg, архив

Трима шофьори, употребили наркотични вещества са хванали пътни полицаи във Велико Търново и Горна Оряховица. Единият от тях  е обявен за издирване.

Около 21 ч. снощи. в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил ,,Ситроен", управляван от 20-годишен мъж от горнооряховското село Върбица. При проверка  за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол. Мъжът е дал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

В 1,35 ч. на ул. “Краков” в старата столица е извършена проверка на лек автомобил “Ауди”, управляван от 22-годишен мъж от  село  Айдемир. Установено е, че той е издирван от Районно управление – Свищов и му е връчена призовка. Проверка на водача за употреба на наркотични вещества установила  тетрахидроканабинол. Шофьорът е дал кръвна проба за анализ и е задържан за 24 часа.

В 3 ч. на бул. „България” е проверен  лек автомобил „Опел Корса”, управляван от 24-годишен мъж от Сливен. Проверката за наркотични вещества  е положителна. Водачът е дал кръвна проба и е задържан за 24 часа. По двата случая са започнати досъдебни производства, съобщиха от полицията във В.Търново.