Пловдив -  домакин за трети път на “Аутсорсинг дестинация България 2016“
Пловдив - домакин за трети път на “Аутсорсинг дестинация България 2016“ / Дарик радио,архив

Дигиталното бъдеще на най-развития индустриален регион в България - Пловдив и зоните около него ще бъдат дискутирани на един от най-значимите форуми за IT & BPO сектора - “Аутсорсинг дестинация България 2016“. За трета поредна година градът под тепетата е домакин на престижното събитие.

„Аутсорсинг дестинация България 2016“, чиито организатори са Община Пловдив и изследователската и консултантска компания „Индъстри Уоч“, продължава своето успешно развитие и тази година ще събере под един покрив представители от бизнеса и от академичната общност, водещи консултанти и анализатори.

Широкият регион Тракия, чието сърце е Пловдив, привлича близо 3.2 млрд. лв. инвестиции в активи всяка година. Новите инвестиции в иновации са близо 50 млн. лв. всяка година, като с научно-изследователска и развойна дейност са заети близо 3500 инженери и учени. Бъдещето на индустрията и икономическият растеж ще зависи от по-тясната връзка на нови технологични индустрии с традиционния преработващ сектор - това е и една от темите на тазгодишното издание на форума.