Коледни къщички вместо грозни сергии предлага за празниците Георг Спартански
Коледни къщички вместо грозни сергии предлага за празниците Георг Спартански / dariknews.archive

Тази година в Плевен няма да има Коледни и новогодишни сергии в центъра на града. Това обяви кметът на Плевен на редовната си оперативка. Георг Спартански заяви категорично, че Коледният базар в досегашния му вид, който се правеше до сега в центъра на Плевен, няма да го има. Той припомни, че миналата година при встъпването му в длъжност като кмет на Плевен е имало вече подписан договор с организатора.

„Това е моя последователна позиция от 17 години насам: Шапрони, найлони, ушанки, гащи, чорапи, цървули, увесени по кестените на Плевен по Централната градска алея в този вид са недопустими за град с претенции като Плевен. Плевенският бизнес плаща наеми, данъци и заплати и ние не може да сме мащеха за дребния бизнес в града, и да сме донор за всякакви амбулантни търговци, прииждащи на тълпи от всички краища на страната", каза кметът.

Георг Спартански, каза, че ако може да бъде разрешено нещо в центъра на Плевен, това могат да са дървени новогодишни къщички, които да са украсени подходящо и в тях да се продава греяно вино, лакомства, коледни играчки и гирлянди.

„Това ще бъде, както го правят цивилизованите европейски градове. Ако има желаещи фирми и организации, които да разположат такива новогодишни къщички, които да предлагат този асортимент, те са добра дошли и ще им осигурим схема за разполагане", каза кметът.