Ивана Тръмп иска да стане US посланик в Чехия, Земан приветства възможността
Ивана Тръмп иска да стане US посланик в Чехия, Земан приветства възможността / Guliver/Getty Images

Чешкият премиер Бохуслав Соботка приветства възможността за посланик на САЩ в Чехия да бъде назначена първата съпруга на избрания за президент Доналд Тръмп - Ивана Тръмп, която е родена в Чехословакия, предаде ТАСС.

Екипът на Тръмп поиска децата му да получат достъп до класифицирана информация

Това ще потвърди връзката между Чехия и бъдещия стопанин на Белия дом, каза Соботка по чешкото радио. Той напомни, че съгласно практиката в САЩ не е задължително посланикът да е професионален дипломат. "Редица президенти са изпращали в Чехия свои съученици, състуденти или съпартийци от Демократическата партия. Ако госпожа Тръмп иска да върши тази работа, а президентът Тръмп вземе такова решение, това би било прекрасно потвърждение на линията, която свързва Чехия с Тръмп", продължи премиерът Соботка. Той напомни, че Доналд Тръмп е бил в Чехия, където има силни семейни връзки.

Тръмп предава своя бизнес на децата си

67-годишната Ивана Тръмп заяви в неделя пред в. "Ню Йорк пост", че има желание да стане американски посланик в Чехия, посочва ТАСС. Прессекретарят на чешкия президент Милош Земан - Иржи Овчачек веднага приветства тази възможност и написа в Туитър, че това би бил прекрасен избор.

Източник: БТА