60:40 за Радев срещу Цачева в Русе
60:40 за Радев срещу Цачева в Русе / netinfo

Изборният ден в Русе приключи нормално. Всички избирателни секции приключиха работа без проблеми.  Избирателната активност е 42, 57 %. 2001 души, или 58, 59 %,  са подкрепили кандидатпрезидентската двийка Румен Радев-Илияна Йотова на днешния балотаж. Това показват обработените резултати от oбработените до момента 17 секции в Русе. За кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са гласували 1230 души (36, 02 на сто). С "Не подкрепям никого" са гласували 184 или 5,39 на сто от избирателите.Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия  Мирослава Маркова . Окончателните резултати се очакват утре сутринта.

Денят на изборите в Русе протече спокойно. За целия ден са регистрирани 8 жалби в област Русе. Те са разгледани и няма открити съществени нарушения, които да са попречили на изборния процес, поясни Маркова.

В края на изборния ден обстановката на територията на област Русе остава спокойна.  Всички избирателни секции в региона са приключили работа без проблеми. В ОДМВР - Русе няма регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред, свързани с изборния процес.

От служителите на сектор “Български документи за самоличност” в ОД МВР – Русе и районните управления в областта (в градовете Две могили, Ветово, Сливо поле, Бяла) днес са издадени и връчени 8 удостоверения, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас. Общият брой на издадените удостоверения за балотажа е 52.

Областната дирекция на МВР в Русе е създала организация полицейските служители да окажат съдействие за осигуряване безопасното транспортиране на изборните книжа от секциите до РИК.