17% избирателна активност в Ловешка област към 12:00 часа
17% избирателна активност в Ловешка област към 12:00 часа / dariknews.archive

В Ловешка област избирателната активност към 12:00 ч. по данни на една от партиите, извършваща паралелно преброяване, надхвърля 17%, което достига нивото към същия час на първия тур. Най-много са гласувалите в община Угърчин - 25%, изземайки по този начин първенството на община Априлци отпреди седмица, където към този час днес правото си на вот са упражнили 23 на сто от жителите. Изненадващо висока за местните наблюдатели е активността в Тетевенска община - 22%. Най-малко избиратели са отишли до урните в Ловеч, Троян и най-вече в Луковит. В града на река Панега избирателната активност не надхвърля 10 на сто.

На втория тур на президентския вот право на глас в Ловешка област имат 126 434 избиратели. Всички 260 секции работят нормално.

До момента в Районната избирателна комисия е получен един сигнал - за купуване на гласове в най-голямото ловешко село Александрово. Той е изпратен по компетентност до Районната прокуратура.

Охраната на изборните помещения преди балотажа е протекла нормално, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Ловеч. За реда и безпроблемното протичане на втория тур на вота са ангажирани около 400 полицаи.

От 8 ноември досега са издадени 42 удостоверения за гласуване, в днешния ден паспортните гишета ще работят до 19 ч.