В Петрич се оплакаха: Общинска кола е облепена с предизборни плакати, РИК отхвърли жалбата
В Петрич се оплакаха: Общинска кола е облепена с предизборни плакати, РИК отхвърли жалбата / Снимка: dariknews.bg, архив

Служебен автомобил на община Петрич е облепен с предизборни плакати и така обикаля населените места в района. Такава жалба е постъпила в РИК-Благоевград от Йорданка Атанасова, член на предизборния щаб на БСП -Лява България в южния град.

В сигнала се твърди, че служебен автомобил на Община Петрич с неустановен регистрационен номер е облепен с плакати на кандидатпрезидентска двойка, издигната от ГЕРБ. Твърди се, че със същия автомобил се превозват изборните книжа и материали по секционните комисии в няколко населени места, а именно в Дреново и Яково.

Към жалбата не са приложени други доказателства.

РИК-Благоевград възложи на присъстващия в град Петрич член на РИК да провери достоверността на сигнала, като установи контакт с охраняващия транспорта полицай и при възможност да заснеме превозното средство.

При разглеждане на сигнала на свое заседание в изборния ден, РИК Благоевград изслуша доклада на Мартин Лалев- член на РИК, проверил на място общинския автомобил и представил снимки, както и обяснения от охраняващия транспорта служител на МВР.

РИК установи, че изнесеното в жалбата не отговаря на истината. Служебният автомобил не е облепян с плакати. Затова и сигналът бе отхвърлен като неоснователен и недоказан.