В Смолян отчитат по-голяма активност от миналата седмица
В Смолян отчитат по-голяма активност от миналата седмица / Дарик архив
В Смолян отчитат по-голяма активност от миналата седмица
91133
В Смолян отчитат по-голяма активност от миналата седмица
  • В Смолян отчитат по-голяма активност от миналата седмица

В Смолян отчитат още по-голяма избирателна активност към 10 часа, от колкото миналата седмица към този час. Общо 13,49 % са гласувалите в цялата област, като на първия тур по това време до урните бяха излезли около 12 % от имащите право на глас. Най-голяма е активността на този етап в Девин, където са гласували 16,64 %, а най-ниска в Смолян – 11,02 %.

В община Баните гласувалите са 14,79 %, в община Борино те са 15,02 %, в община Доспат са гласували 14,42 %, в община Златоград 16,61 %, в община Мадан 13,39 %, в община Неделино 12,69 %, в община Рудозем 12,72 % и в община Чепеларе гласувалите са 15, 28 %.

От сутринта има постъпили една жалба и един сигнал в РИК – Смолян. Първата е за агитационни материали, които са в близост до избирателна секция, а сигналът е за печат, който се поставя на бюлетините и пуска повече мастило, което зацапвало и останалите предизборни книжа в урната, уточниха от избирателната комисия в Смолян. Тепърва РИК – Смолян ще се произнесе по тях.

В Окръжна прокуратура в Смолян няма постъпил сигнал за нарушения, както на изборният ден, така и в деня за размисъл. „Обстановката е много спокойна“, коментира окръжният прокурор Тодор Деянов.

Проблемите с липса на електричество в някои от секциите в Смолянско не е попречил по никакъв начин на изборния ден, категорични са от РИК – Смолян, като очакват всеки момент да се възстанови електричеството във въпросните секции.

С право на глас в Смолянско за балотажа са 106 705 човека.