Училище Св. св. Кирил и Методий” посреща гости от 4 държави
Училище Св. св. Кирил и Методий” посреща гости от 4 държави / Община Добрич

Средно училище "Свети свети Кирил и Методий" в Добрич посреща 45 свои партньори от Турция, Румъния, Полша и Латвия по проект „Спортът не е само футбол“ на Програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз. От 13 до 19 ноември в училището ще гостуват 8 учители  и 37 ученици от изброените страни.

В рамките на посещението ще се проведат турнири по волейбол, баскетбол и тенис на маса с участието на ученически отбори от петте държави. Ще бъдат организирани забавни спортни игри, лекоатлетически състезания и състезание по ориентиране. Най-изявените  каратеки от Карате-клуб "Самурай" ще демонстрират своите умения пред гостите.

Учениците от Добрич са подготвили презентации за известни спортисти от България, Турция, Румъния, Полша и Латвия и кратки филмчета за здравословния начин на живот.

По време на посещението си в Добрич гостите ще имат възможност да демонстрират типични за държавите си народни танци, след което ще бъдат поканени да се включат в превърналото се в традиция за добричкото училище българско хоро.

Средно училище "Свети свети Кирил и Методий" е единствено в България, което от септември 2015 год. работи по четири европейски проекта: „Обучение чрез анимация“, „Спортът не е само футбол“, „Популярни игри в обучението“ и „Математически лабиринт“. По тях до момента 25 учители и 31 ученици осъществиха работни визити в Полша, Турция, Република Македония, Румъния, Кипър, Италия и град Видин, България.