Среща с двама от най-колоритните кандидати за кметове на местните избори миналата година - Антоанета Лазарова от Гаганица и Първан Тошев от Световрачене, за да споделят как виждат бъдещия президент на България, какво очакват от него и имат ли препоръки към новия първи.

Познавате ги от надпреварата на местните избори през 2015 година. Превърнаха се в най-популярните кандидати, макар и да не седнаха на кметските кресла, разказва NOVA.

Година по-късно отново е време за избори. Посрещат по български - с вино, здравец и с песен.

Въпреки че не се сдобиха с държавни постове, двамата общественици продължават да следят политиката. И са песимисти.

"Вътрешното положение в страната много ме вълнува и съм притеснен. Трудно мога да си представя как е възможно до такава степен бедност в нашата страна. Хората горят гуми и събират метал, за да си изкарат прехраната", сподели Първан Тошев.

"Не може в нашата България деца и старци да продават дрога. Не може деца да се омъжват за старци, за да имат закрила и топлина", каза от своя страна Антоанета Лазарова.

Виждат спасението в бъдещия президент на България.

"Той трябва да промени имиджа на България, трябва да помогне за самочувствието на българина. Хареса ми един израз на Доналд Тръмп, който каза, че онова, което най-напред ще направи, е да превърже раните на разединението. Може би това е и първото нещо, което трябва да направи и нашият президент", посочи Лазарова.

"Да отвори горещ телефон, който да издържа на градуса, на който се топи стоманата и поне веднъж в месеца да излиза и да казва истината на хората. Като погледнат хората, да кажат, че това е президентът на България. Надявам се, че новият президент ще бъде по-миролюбив", допълни Тошев.

Източник: Nova.bg