Започна изборният ден във врачанско
Започна изборният ден във врачанско / Дарик Враца

Във Враца изборният ден започна навреме. На този етап няма информация за проблеми и за забавяне при отварянето на избирателните секции, съобщиха от РИК. Само един член на избирателна комисия не се е явил, но е бил заменен своевременно.

166 896 граждани имат право да гласуват тук за президент и вицепрезидент на страната. На територията на областта са разкрити общо 318 постоянни избирателни секции, като 9 от тях са допълнителните – в лечебни заведения, в домове за възрастни хора и във врачанския затвор. Подвижните урни са 13 и са в 7 общини от региона.

Машинно ще може да се гласува в същите избирателни секции както в миналата неделя – 11 от тях са във Враца и по 2 в Мездра и Роман.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

„Български документи за самоличност“ в ОДМВР –Враца издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднати им или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

От ОД на МВР Враца напомниха, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и такива, употребили алкохол или други упойващи вещества.
При възникнали нередности могат да се подават сигнали на тел. 112 или на горещите телефонни линии, предоставени от МВР – 02/ 982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg.