Дете падна с ховърборд от втория етаж на бургаски мол
Дете падна с ховърборд от втория етаж на бургаски мол / БГНЕС, архив

5-годишно момченце падна от втория етаж на търговски център в Бургас.

Детето полетяло с ховърборда си от втория етаж, счупило преградното стъкло на парапета и паднало на плочките от 7 м височина.

Момчето е живо, спасило го това, че паднало върху двама души, което омекотило удара, съобщава "24 часа". Инцидентът е станал в най-оживеното време - около 19.15 ч.

То е било откарано с линейка.

Падналото от втория етаж дете в Бургас остава под лекарско наблюдение

Веднага след инцидента детето е било в съзнание и контактно, с видима травма на ръката. Пострадалото момченце е прието в Шокова зала, извършват се изследвания, за да се прецени какво е състоянието му, съобщава местен сайт.

"Детето е контактно, в съзнание е, до този момент установихме, че има счупване на лявата ръка. Край него са едновременно ортопед и хирург", съобщават от Спешния център на УМБАЛ-Бургас.

Дали обаче последствията от падането са по-сериозни тепърва ще се уточнява, допълват от бургаската болница.

На мястото на инцидента вече са пристигнали екипи на полицията, които са се заели със случая.

Проверка ще изяснява и дали полетът от втория етаж е бил заради отвинтен парапет, или момчето е счупило стъклото от удара с ховърборда.

Двуколката била наета от родителите му от базирана в мола фирма. Коридорът на втория етаж, определен за ускоряване на ховърбордите, започва от входа на горния паркинг и е дълъг около 35-40 м.

Други новини от Бургас