Стотици изпратиха големия Бисер Киров в последния му път
Стотици изпратиха големия Бисер Киров в последния му път / БГНЕС

Стотици изпратиха певеца Бисер Киров, който ни напусна тази седмица на 74-годишна възраст след мозъчен инсулт. Поклонението се състоя в сградата на Народния театър в столицата и събра на едно място музиканти, актьори, писатели и приятели на естрадната легенда.

Почина певецът Бисер Киров

"Първо, няма да го забравя. Бисер има много с какво да се помни и преди малко чух едно негово обръщение - да се обичаме. Това е най-важно и то ни липсва напоследък. Гигант, мъдрец! Бисер ще бъде много цитиран, не просто слушан. Много рано си отиде", сподели голямата Йорданка Христова.

Стотици изпратиха големия Бисер Киров в последния му път
netinfo

"В него имаше още много песен, много живот. На един от последните му концерти толкова много хора бяха дошли и всички много му се радваха. Той направи час и половина концерт. Никой не предполагаше, че му има нещо. Винаги съм си казвала, че като че ли сърцата на хората на изкуството спират много по-рано и не дават възможност на публиката да разбере това нещо. Неговите песни ще живеят и ние ще се радваме на неговото изкуство", каза Грета Ганчева.

Богдана Карадочева го определи като неин много близък приятел: "Много талантлив, много духовен... Бог да го прости!"

Съпругата на първия директор на „Златния Орфей" Дариана Генова сподели за него, че е бил два пъти носител на голяма награда в конкурса за изпълнители на "Златния Орфей" и веднъж в конкурс за песни.

"Не спря да пише песни, не спря да създава. Поклон пред творчеството му и пред самия Бисер Киров", каза тя.

Стотици изпратиха големия Бисер Киров в последния му път
netinfo

Композиторът Хайгашод Агасян, пък каза, че е имал щастието да бъде близък с Бисер Киров.

"Особено незабравима е срещата ни в Москва преди няколко години в българския културен център и посолството. Аз с огромно уважение се обръщах към него с Бате Бисерко. Имал съм едно топло чувство, като към духовен брат. Много съм щастлив, че снощи видях един прекрасен филм за Бисер Киров. Поплакахме си. Нека душата му да е светла и да лети някъде с музиката си в тези небесни вселения. Дълбок поклон", каза Агасян.