Найджъл Фараж нарече Обама омразен индивид, който не харесва Великобритания
Найджъл Фараж нарече Обама омразен индивид, който не харесва Великобритания / БГНЕС

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, най-видният съюзник на Доналд Тръмп във Великобритания, определи себе си като "катализатор" за успеха на новоизбрания президент на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Фараж, който изигра важна роля за решението на Великобритания да гласува на референдум за напускане на Европейския съюз, си приписа заслуга за възхода на Тръмп и популистките движения в Европа.

Победата на Тръмп: Светът няма да свърши, но ще стане малко по-смахнат

Фараж нарече американския президент Барак Обама "омразен индивид", който не харесва Великобритания, а за Тръмп, чиято майка е била шотландка, каза, че е приятелски настроен към Великобритания.

Всичко за победата на Тръмп на изборите в САЩ четете тук

Фараж се пошегува с твърденията за сексуалните посегателства на Тръмп срещу жени. Попитан за евентуална среща между Тръмп и британската министър-председателка Тереза Мей, лидерът на ЮКИП отвърна шеговито: "Елате и си поговорете с Тереза, но не я докосвайте, за Бога", а след това предложи да присъства на срещата "в ролята на отговорен възрастен, за да гарантира, че всичко е наред".

Източник: БТА