Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп
Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images

Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, тъй като милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от Франс прес.

Най-интересните изказвания на Доналд Тръмп за Русия и Путин

"Няма никаква еуфория. Не искам да създаваме впечатление, че сме изпълнени с надежда", каза Рябков пред руската агенция Интерфакс. "Не очакваме нищо специално от новата американска администрация", заяви Рябков и допълни, че Москва е имала контакти с екипа на новоизбрания американски президент, но не даде повече подробности.

Позициите, които Тръмп и хората от предизборния му щаб изразиха по отношение на Русия по време на предизборната кампания, бяха доста твърди, каза той.

Победата на Тръмп: Светът няма да свърши, но ще стане малко по-смахнат

Тези коментари се разминават с мнението, изразено в последно време от руски държавници, които бяха по-благосклонни към Тръмп, отколкото към опонентката му Хилари Клинтън, отбеляза АФП.

Клинтън неколкократно обвини противника си от Републиканската партия, че е марионетка на Владимир Путин. Руският президент поздрави вчера Тръмп за победата и изрази готовност да направи необходимото от своя страна за възстановяване на отношенията с Вашингтон.

Източник: БТА