Първите два двигателя на МИГ-29 пристигат в Граф Игнатиево през април
Първите два двигателя на МИГ-29 пристигат в Граф Игнатиево през април / снимка: Министерство на отбраната
Първите два двигателя на МИГ-29 пристигат в Граф Игнатиево през април
91088
Първите два двигателя на МИГ-29 пристигат в Граф Игнатиево през април
  • Първите два двигателя на МИГ-29 пристигат в Граф Игнатиево през април

Два от десетте двигателя за самолет МИГ-29, обещани на авиобаза „Граф Игнатиево“, ще пристигнат там през април 2017 г., съобщи днес министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му четири от двигателите са абсолютно нови и с много голям ресурс. Останалите са отремонтирани и имат всички необходими гаранции и лицензи. Договорът за доставката им беше подписан вчера.

В бюджета за следващата година са предвидени средства и за ремонт на хеликоптерите в авиобаза „Крумово“. Сумата, която е заложена за модернизации за следващата година, е 400 млн. лв.

С близо 200 лв. е увеличен и извънредният труд на работещите по границата, надявам се, че ще имам и малка изненада за тях по Коледа, каза още министърът.

Финализиран е и проектът за модернизация на Сухопътни войски, стойността му е 1 млрд. и 200 млн. лв. Предстои да бъде внесен за обсъждане в Министерски съвет. Ще се проведе и обществено обсъждане за бъдещото закупуване на многоцелеви изтребител.

Ненчев беше край Пловдив по повод встъпването в длъжност командир на авиобаза „Крумово“ на бриг. ген. Димитър Иванов, който беше повишен в звание и до днес изпълняваше длъжността зам.-командир на авиобазата. Досегашният командир – бриг. ген. Петьо Мирчев, беше повишен в длъжност и стана зам.-командир на ВВС, които се ръководят от ген.-майор Станко Стойков.

Чуйте и от прикаченото аудио.