Марешки прави партия, сравни се с Тръмп
Марешки прави партия, сравни се с Тръмп / снимки: Дарик Варна

Класиралият се на четвърто място на президентския вот Веселин Марешки ще създаде своя партия, с която ще се яви на следващите парламентарни избори. Според него манипулации са му попречели да стигне до балотаж . Варненският бизнесмен направи паралел между своето представяне и победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ.

„Реалният победител на тези избори съм аз, защото получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България. Постигнах го не защото съм Веселин Марешки, а защото съм представител на всички свободни и мислещи хора, които искат истинска промяна. В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата. За съжаление в България манипулацията, че аз нямам никакви шансове и ще съм на десето място, обезвери голяма част от нашите симпатизанти и те не излязоха да гласуват. Около 250 000 души пък, които са искали да ме подкрепят като протестен вот, заради тази манипулация са пренасочили гласовете си към Румен Радев. Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с него щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в Щатите. За съжаление, нашите избори бяха два дни преди техните. В САЩ като по-стара демокрация успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години”.

Марешки прави партия сравни се с Тръмп
netinfo

Веселин Марешки определи като голяма морална победа първото си място във Варненска област.

Окончателно: Марешки е първи във Варна, следван от Цачева и Радев

„Имаше твърдения, че не ме избират в собствения ми град, а съм се кандидатирал за президент.  Много години трябваше да минат, за да може хората в собствения ми град да разберат, че аз не съм това, което пропагандират тези, които ги ограбват”.

Посланието на Марешки към избирателите му за балотажа е да не се поддават на манипулации. Той нарече Румен Радев „голям дезертьор” и „неизвестен човек”, зад когото се опитва да се скрие „кръгът на картела в горива и бруталната корупция”.

„Най-голямата измама е, че кръгът „Пеевски”, Валентин Златев и Румен Овчаров ни пробутаха една куха лъскава опаковка. Едните ни представиха в последния момент кандидатура, която е безлична, но поне знаем каква е тя. В другия случай имаме едно празно лице, на които други среди, най-вече външни, му дърпат конците.  Чрез този човек се опитват да се върнат на власт кръгът „Пеевски”, БСП и ДПС. Аз не искам БСП и ДПС да се връщат отново на власт”.

Марешки ще гласува с отвращение за Цачева

Бъдещата партия на Марешки ще бъде отворена за почтени хора, които са професионалисти. Нейното име още не е определено, но няма да бъде „Либерален алианс”, както се казваше предишната му формация.

Варненският бизнесмен обяви още, че започва обиколки из страната, но първо ще благодари лично на съгражданите си. През уикенда той ще бъде на тяхно разположение, като в пространството между входа на Морската градина и хотел „Черно море” ще бъде разпъната специална шатра.