Ученици стават златни пазители със съдействието на пътни полицаи
Ученици стават златни пазители със съдействието на пътни полицаи / Дарик архив

Служители на сектор „Пътна полиция“ са партньори в проект „Златни пазители“ на младежи от Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин, който има за цел да повиши пътната безопасност на децата. Съвместната организация е част от превантивната дейност на полицията с акцент ограничаване на пътнотранспортния травматизъм с деца в Пловдивска област.

По инициатива на младите хора днес с ученици от СОУ "Софроний Врачански", СОУ "Димитър Матевски", СОУ "Св. Св. Кирил и Методи", ОМГ „Академик Кирил Попов” и СОУ "Св. Паисий Хилендарски" ще бъде проведен практически урок на прилежащи пешеходни пътеки. Предвидено е след приключване на учебните занятия, в рамките на час, деца да влязат в ролята на т.нар. „Златен пазител“, който със светлоотразителна жилетка и палка “STOP” да осигурява своите съученици при пресичане на пешеходната пътека, като спира автомобилния трафик.

През това време пътни полицаи ще се грижат за безопасността на участниците и ще следят стриктно за правилното им поведение, а също и за изпълнение на указанията на „пазителя“ от страна на водачите на моторни превозни средства.