Участниците от Международния Югоизточен летен университет с колективна награда
Участниците от Международния Югоизточен летен университет с колективна награда / община Болярово

С колективна награда отличи Ректора на УниБИТ проф. Стоян Денчев участниците от Международния Югоизточен летен университет на четиринадесетата научна конференция с международно участие на тема „Обществото на знанието и хуманизмът на ХХІ век".
Наградата е както за отлично представените им доклади, така и за екипната им работа в двете практики през тази година , съобщиха от община Болярово.

Освен колективното отличие, в секция „Университетска младежка академия за управление на знанията" имаше и три индивидуални награди. Две от тях бяха отново на учактнички от тазгодишния екип на Международния Югоизточен летен университет - на докторанта Цветелина Варадинова и студентката Виктория Крумова. Голяма част от докладите на докторантите и студентите бяха свързани с обекти от културно-историческото наследство на община Болярово - „Малкото кале" край село Воден, храм „Свети Георги победоносец" - село Воден, църквата в село Стефан Караджово и много други.

В Университета по библиотекознание и информационни технологии предстои следващо научно мероприятие, в което отново ще бъдат представени доклади и табла, изготвени от участниците на Международния Югоизточен летен университет.

Те ще представят подробно своите проучвания и успешната работа на двете практики през тази година - първата в трите погранични общини и втората - на територията на област Ямбол, включваща отново престой в община Болярово.