12 медала за сливенските плувци от 18-тото издание на турнир Замората
12 медала за сливенските плувци от 18-тото издание на турнир Замората / Личен Архив

12 медала спечелиха плувците от клуб „Сливен 2002" Сливен на провелия се през уикенда 18-ти международен турнир по плуване "Стефан Попов - Замората".

Четири златни и три сребърни медала завоюва Катерина Кирова, а съотборничката й Диана Димова - три златни и три сребърни. Димова получи и купата за най- добър състезател в своята възрастова група. Тя се опита да подобри и собствения си рекорд, но не й достигнаха 400 стотни. „За нас е феноменално постижение при толкова силна конкуренция да постигнем такъв успех", съобщи треньорът на момичетата Красимир Гюзелев.

В международния плувен турнир са участвали над 300 състезатели от 32 отбора от България и чужбина. Състезателите са получили право да участват в турнир в Ниш, но по думите на Гюзелев, вероятно участието им ще отпадне, поради липса на финансови средства.

„Не получаваме никаква подкрепа. Няма и желаещи да спонсорират децата, родителите сами плащат пътуванията и издръжката на децата, а това са много средства за семействата", коментира още треньорът.

Престои и състезание и в България, международен турнир в София в края на месеца. От клуба се надяват на подкрепа от община Сливен или бизнеса, за да продължат успехите на младите плувци.

Тяхната подготовка от началото на седмицата се провежда на плувния басейн в XI СОУ" Константин Константинов" в Сливен.