Мнения след мача Добруджа 07 - Грьонинген
Мнения след мача Добруджа 07 - Грьонинген / netinfo

Мирослав Живков /треньор на Добруджа 07/: „Това беше един добър и стойностен мач, достоен за Шампионската лига. Във важните моменти холандците проявиха повече зрялост. Въпреки че загубихме, да, не ни е приятно, но мисля, че се представихме достойно. Ще си направим изводите от мача, играчите с контузии трябва бързо да достигнат оптимално физическо състояние. Трябва да подобрим посрещането и атаката след защита. Предстои да анализираме точно докъде сме стигнали, поставили сме си за цел в рамките на две години да направим добър отбор от млади състезатели, собственост на нашия клуб.“

Добруджа 07 победи, но отпадна от Шампионската лига

Ариан Тай /треньор на Абиант Ликъргъс/: Свършихме добра работа, имахме добра стартова позиция. Целта ни е да влезем в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът на Добруджа 07 има много потенциал, те са млади и ще израснат през този сезон. Пожелавам им успех в бъдеще“.

Димитър Маринков: „Благодаря на всички от Добрич, които ни подкрепиха. Всички ни е яд, че не успяхме в ШЛ, но да не омаловажаваме победата. Просто нямаме все още самочувствие да затворим категорично мача на 3: 0 или 3: 1. Трябват ни повече опитни състезатели на отделните постове. Ние се надиграхме сами, подарихме им няколко ситуации, но те се дължат на това, че сме много млади. Зелени сме още, половината сме на по 20 – 22 години. За другия турнир смятам, че ще се подобрят нещата, само да сме здрави“.

Илия Петков: „Не ни стигна търпение, прибързано играхме в много ситуации, опит не ни стигна. Въпреки победата сме разочаровани. Надявам се все пак да отстраним финландците“.

Трифон Лапков: „Съперниците ни играха по освободено,  защото им трябваха само два гейма. В края на втория гейм не ни достигна опит. Смятам, че бяха преодолим отбор. Благодарим на публиката за подкрепата“.

Христо Енков: „Не продължихме, но заради тази публика бяхме длъжни да победим, това е победа за престиж. Тежко ни е в момента, втория гейм трябваше да издържим. В шампионата на страната си гоним задачите и отпадането от ШЛ няма да ни се отрази“.

Галин Георгиев /президент на ВК“Добруджа 07“: „Български отбор скоро не е печелил мач в ШЛ. Отборите бяха равностойни, с желание за победа. Жалко че отпадаме, но това е спорт, не ни стигна малко. Аз съм доволен и с ръководството се поздравихме. Това наистина беше събитие за нашия град.“