В САЩ искат лидер, който да сложи край на предимствата на богатите
В САЩ искат лидер, който да сложи край на предимствата на богатите / Guliver/Getty Images

Американци, които гласуваха за нов президент рано днес, изразиха тревоги за бъдещето и заявиха, че искат силен лидер, който да отвоюва страната от богатите и могъщите. Това сочат резултатите от социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос в днешния изборен ден.

Хилари Клинтън гласува за президент на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

И Доналд Тръмп гласува на президентските избори в САЩ (ВИДЕО)

В анкетата участваха над 10 000 души, които гласуваха днес за президент. Мнозинството от тях заявиха, че се тревожат дали ще могат да се справят с всекидневието и изразиха недоверие дали политическите партии и медиите ще помогнат нещата да се оправят. Освен това мнозинството анкетирани смятат, че икономиката е манипулирана в полза на богатите.

68% от участниците са на мнение, че традиционните партии и политици не ги е грижа за хората. 76% смятат, че големите медии се интересуват повече да правят пари, отколкото да казват истината. 57% все по-трудно се справят с всекидневието.

В САЩ искат лидер който да сложи край на предимствата на богатите
netinfo

От Аляска до Хаваите - изборният ден в САЩ

Анкетата е извършена онлайн в изборния ден на английски език във всичките 50 щати, с участието на 10 604 американци, гласували днес в президентските избори, посочва Ройтерс.

Източник: БТА