Жителите на Стралджа празнуваха
Жителите на Стралджа празнуваха / община Стралджа

Шарен и богат като есента беше поредният Празник на Стралджа, 8 ноември, Архангеловден. Тържеството започна с издигане знамената на България, на общината и на ЕС, поднасяне на венци за признателност пред героите загинали за свободата на България, посещение в храма „Св.Архангел Михаил".

Читалище „Просвета -1892" отвори вратите си за многобройните жители и гости дошли да проследят концерта-спектакъл с посвещение на 75-та годишнина от рождението на изявения стралджански хореограф Тончо Тончев и 70-летието на неговия достоен брат Стойчо Тончев, гл.худ.р-л и хореограф на ансамбъл „Лисец" Омуртаг.

Жителите на Стралджа празнуваха
netinfo

Организаторите от общината се погрижиха събитието да започне с един вълнуващ филм „Спомен за Тончо", който предизвика море от спомени и сълзи на умиление. За талантите на Стралджа бяха наградите връчени от представител на Съюза на музикално-танцовите дейци - най-високото отличие „Кристално огърлие" посмъртно за Тончо Тончеви и „Златна лира" за Стойчо Тончев.

Със заповед на кмета на Стралджа Стойчо Тончев бе удостоен с плакет - златен герб на общината, значка и грамота. Всичко останало изразиха с танц участниците в ансамблите „Лисец" Омуртаг и „Въжички" Стралджа, които вложиха сърцето си за радост и гордост на зрителите.